Företag i släkten

Vi är inte bara bönder utan också företagare, små och stora. Här har vi samlat företag där släktingar har varit engagerade i startups och/eller som ägare.

Jan och Maria Hermelin driver en kurs- och upplevelseverksamhet på Aggarps Gård med betoning på hantverk, äventyr och upplevelser från den gångna tiden.

Arkiv Digital är ett företag som gör det enkelt att släktforska hemma via Internet. Man kan bläddra i tusentals kyrkoböcker, bouppteckningar och många andra intressanta handlingar. Thomas är en förgrundsfigur vad gäller digitalisering av kyrkböcker. Läs mer om Thomas i Nätverket

Ulrika Hermelin med maken Thomas Bender driver Bed & Breakfest på sin gård Björnsholm.

ERME AB är ett företag i Björkvik med Lars Hermelin i spetsen. Största artikeln är stålrörsgrindar.

Startades av Olof Hermelin 1954 och drevs fram till 1987 av Curt Hermelin. Liten nostalgitripp – visst kommer en del av oss ihåg reklamjingeln (“Mamma det höll”) på Radio Nord i 60-talets början.

Camilla är grundare och styrelseordförande i Karriärkonsulten. Företaget hjälper arbetssökande att skaffa jobb eller hitta rätt utbildning. De tar också fram kandidater till företag som behöver ny personal.

Olof och Magdalena producerar färdiga gräsmattor för leverans i hela Götaland. Utöver gräs så odlas även potatis och spannmål på gårdens 280 hektar.

Curt Hermelin är majoritetsägare i Green n´Lean AB som utvecklar och distribuerar hälsosamma svenska vegetariska snabbmatsprodukter som är helt fria från tillsatser – KRAV.

Peter Hermelin är delägare i Hermelin & Palmstierna Arkitekter. De har ritat hus och arbetat med om- och tillbyggnader i över tjugo år. Företagets uppdrag gäller allt från bostäder, kontor, skolor och vårdbyggnader. Företaget har även erfarenhet av arbete inom kulturskyddade miljöer och har då ritat både moderna och tidstypiska tillbyggnader.

Dalby Hill AB är ett lantbruksföretag i Skåne där grisproduktionen är dominerande med 350 suggor med smågrisar i Blentarp samt 5900 slaktgrisplatser i Dalby. Brukad åkerareal är 370 ha med spannmål, potatis och sockerbetor. Dalby Hill ägs och drivs av Erik.

Johan och Lena hyr ut sitt hus i Thailand. Huset ligger absolut beachfront med en solnedgång som speglar sig i havet.

The Search Äventyr och Expeditioner ägs av Fredrik Hermelin. Företaget hjälper dig att planera och göra varje resa och varje destination till ett äventyr. Vi gör det möjligt med många års erfarenhet av planering och projektledning.

Adolf Hermelin driver sedan augusti 2010 en sajt som är specialiserad på konstgräs till balkonger, innergårdar och terrasser.

Strategihuset verkar som rådgivare åt kommuner, företag och landsting i frågor om strategi, organisation och ledarskap. Företaget finns i Sollentuna och ägs av Lena Hermelin och Pia Anagrius.

I sydfrankrike vid Languedoc – Provence har Agneta och Johan en villa som de hyr ut för längre eller kortare tider. Den ligger närmare bestämt i Vauvert. Det är en villa för dig som önskar lite mer till ett rimligt pris.

Gustaf är en av släktens stora entreprenörer. Klövern är kanske hans största skapelse. Nu är Gustaf VD på Catena. Företaget erbjuder ett nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter med optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde. Läs mer om Gustaf och brodern Christian i Dagens Industri.

Maximilian är grundare och en av fyra ägare till Atella. Bolaget förvärvar, förädlar och utvecklar fastigheter och bostäder inom tillväxtregioner i Sverige.