Välj en sida

Villa i Vauvert

Provence, en plats att älska och återvända till år efter år. Här finns alla de sägenomspunna kryddorna. De Provencalska vinerna. De sagolika textilierna med sina varma underbara färger. Den utsökta maten lagad med kärlek och omtanke. Tycker du om att bada? Varsågod. Du har hela Medelhavet framför dig med ändlösa sandstränder och stora dyner. Vill du lära dig allt om viner? Hela processen från skörd till dryck. Här finns många välkända vingods med oändliga vinodlingar.

Är stadslivet något du söker? Här finns många gamla kulturstäder med historia från antiken. Alla dessa trottoarkaféer med härliga bakverk. Ett svalt och utsökt gott öl eller ett uppfriskande glas vin. Trevliga och vänliga samtal med lokalbefolkningen. Bara att koppla av en stund i solens värme, njuta av dofter och allt som kan intressera dig.


Tycker du om kultur? Ja då har du kommit rätt. Provence var ju en gång… ja just det…en provins till det Romerska riket, därav namnet, Provence. Arkitekturen är rik och mångfaldig. Här ser du gamla akvedukter som ännu är i bruk. Murar, slott, gamla gränder och mycket mer från en svunnen tid.

Kanske är det sport du vill ägna dig åt? Varsågod! I närheten av Vauvert finns det ca 15 golfbanor i olika svårighetsgrader. Alla lika roliga och vackra att spela på. Tennisbanor i en mångfald. Simbassäng finns i staden för barnens leklust och vuxnas trevnad. Tycker du om att segla? Hyr en trevlig båt i la Grande Motte eller i andra närbelägna städer vid randen av Medelhavet. Måhända älskar du windsurfing eller vattenskidåkning, det roar man sig med i någon lagun på franska Etange som det finns många av utmed kusten. Tycker du om natur och sällsynta växter, fåglar, vadare från Afrika, vita vilda hästar, stora svarta vilda tjurar? Då har du hela Camargue´s vackra Nationalpark med sina stora strandängar och vida laguner.

Här en gång för länge sedan, förlovade vi oss, Agneta och Johan, till häst en sensommardag allt under det att solen gick ner vid horisonten och vågorna kluckade längs strandkanten!
På årsdagen nästkommande år, 1999, lät vi viga oss hos Borgmästaren i VAUVERT, just här i det västra Provence på gränsen till Languedoc, där vår charmiga fornromerska stad Vauvert är belägen.
Där, uppe på höjden, ligger Agnetas villa med en bedövande utsikt mot Cevennerna i fjärran där solen går ned i de underbaraste färger.

Boytan är 100 kvm. Alla rum är självklart möblerade. 6 bäddar. Modernt och komfortabelt. Ett modernt kök där allt finns för att du skall kunna tillaga härliga måltider. Airkondition. Ett stort luftigt vardagsrum. Matsal. 3 sovrum. Badrum. Vacker terrass och bra garageplats. Trädgården är 2100 kvm stor. Vacker naturtomt som sköter sig själv. Ingen insyn, lugnt och stilla. VAUVERT når du enkelt med en trevlig promenad. Ca 2 mil till baden i havet. 2 mil till närmaste flygplats i Nîmes eller Montpellier. Marseille ca 10 mil. Villan hyrs ut året om. Kortare som längre tider. Gärna flera månader i följd då klimatet är lika underbart året om. Vinterklimatet är skönt och behagligt. Våren, en explosion av blommor, dofter och färger. Sommaren, en tid för vila och avkoppling.

Låter det intressant? Vill du veta mer? Sänd ett brev eller ett E-postmeddelande till Agneta så skall vi berätta mer:
Telefon: 08-611 20 61 Mobil: 070-482 12 36.